Žena dobila oko 15 hiljada maraka odštete zbog slomljenog prsta u trgovačkom centru

Trgovački lanac NTL mora isplatiti ukupno oko 15.000 KM odštete ženi koja je pala i slomila palac u jednoj od njihovih trgovina u Slatini, prema presudi.

Prema sudskoj odluci, žena je pala u oko 18.45 sati u NTL trgovini broj 12 u Slatini, Trg svetog Josipa 2, prilikom kupovine, i to usljed klizavog poda zbog curenja rashladnog uređaja.

Žrtva je zadobila prelom donjeg dijela palčane kosti na palcu desne ruke, a sud je utvrdio da je povreda nastala upravo u navedenoj trgovini.

Uprkos osporavanju tužbe od strane NTL-a, sud je odlučio u korist žene, navodeći da ona jeste dokazala da je povreda nastala u trgovini. Osim toga, inspekcijskim nadzorom nisu utvrđene nepravilnosti, a s obzirom na to da niko od zaposlenika NTL-a nije bio svjedok nesreće, to nije dovelo do promjene sudskog stava.

Žena je posvjedočila da je tokom kupovine u trgovini primijetila lokvu vode nakon što se već bila okliznula i pala. Vjeruje se da je voda curila iz rashladnih uređaja u trgovini. Pored odštete, presuda obavezuje NTL da pokrije troškove parnice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79