Žena koja je posljednja vidjela Danku (2): Da sam je uzela u naručje, ona bi danas bila živa

Danka Ilić (2), djevojčica iz Srbije za kojom je tragao cijeli region, ubijena je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora.

Za svirepo ubistvo malene djevojčice osumnjičeni su Srđan Janković i Dejan Dragijević, radnici “Vodovoda” iz Bora. Njima je određen pritvor do 30 dana, dok se tijelo Danke još traži.

Tog 26. marta Danka je došla s majkom i bratom na imanje u Banjskom Polju.

Ona se majci iz vida izgubila dok je žena otišla po vodu za sina. Ivana je odmah pozvala muža, policiju, porodicu, komšije da joj pomognu u potrazi za djetetom.

“Ja sam je vidjela posljednji put tu ispred njene kapije. Bila je tako mala da sam vjerovala da su roditelji negdje pored nje. Ovo naselje je mirno i mi svi puštamo djecu da idu ispred nas. Noćima ne spavam zbog Danke. Da sam je uzela u naručje, ona bi danas bila živa. Sve ovo mi je katastrofa…”, rekla je Vesna Komšo iz Banjskog Polja za “Telegraf.rs”.

Ona je tek kasnije čula šta se dogodilo. Prvo se obratila Dankinom djedu. Njemu je rekla da je dijete vidjela kod kapije i da je mala da nije mogla daleko da ode.

“Deda me je pitao zašto je nisam uzela. Rekla sam da sam mislila da je neko s njom. Osjećam se krivom i odgovornom”, navela je Vesna.

Nakon što je otišla po dijete u vrtić Vesna je došla u dvorište porodice Ilić.

“Dankina majka šetala je gore-dolje, otac je plakao pored kola. Krenula sam i ja u potragu za djetetom. Bila sam i u policiji na poligrafu. Rekla sam svima da mi je žao što nisam izašla iz kuće i uzela je.

Mislila sam da je roditelji prate. Da sam znala da je sama, istrčala bih iz kuće. Ne mogu sebi da oprostim. Ja imam djecu. Da se njima nešto desi, mene ne bi našli živu.

Svaki metar smo prešli, ali je nije bilo. Nadala sam je da je tu negdje i da je oteta bila sve je bolje od ovog scenarija. Plašim se da ostajem sama. Kada mi je suprug u drugoj smjeni, samo mislim da će se nešto strašno dogoditi. Mala Danka ničim ovo nije zaslužila. Sve je ovo veliki stres. I ispitivanje u policiji i sve nakon toga”, ispričala je Vesna Komšo za Telegraf.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79