Žena pala sa visine od šest metara u hladnu vodu, spasioci je izvukli na sigurno

Spasioci Gorske službe spašavanja iz Posušja spasili su jučer mčlađu ženu koja je povrijeđena u kanjonu Brine kod Posušja.

Prema informacijama iz Saveza GSSuBiH, jučer je oko 16 sati pokrenuta akcija spašavanja, nakon što je žena pala sa visine od šest metara u hladnu vodu, iz koje se nije uspjela izvući.

– Unesrećena se zbog skliskog terena nije mogla uspeti, te je plivala 20-ak metara nizvodno i tu je zaglavila i trazila pomoć. Dolaskom gorskih spasilaca, te brzim uvidom u situaciju, krenulo se u akciju spašavanja. Jedan se pripadnik spustio niz vertikalu 15-20 metara i ukazao joj prvu pomoć te je presvukao i utoplio, dok su ostali pripremali sistem za podizanje. Unesrećena je izvučena, utopljena te prebačena do vozila. Akcija je završila uspješno u 18 sati, te je unesrećena predana svojim kolegicama i odvezena u topli dom – naveli su iz GSS-a.

U akciji je sudjelovalo osam spasilaca, koji su odmah nakon ovog spašavanja u kanjonu rijeke Brine, pritekli u pomoć kolegama iz ostalih stanica GSS-a u potrazi za nestalim paraglajderom kod Livna.

Sjekao drvo koje ga je poklopilo i potopilo u rijeci: Policajci MUP-a RS-a spasili muškarca iz Save


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79