Žene SDA: Sebiji Izetbegović mnogi ne mogu oprostiti uspjeh!

Žene Stranke demokratske akcije (SDA) osudile su govor mržnje u javnom prostoru i poručile su da je zvaničnica ove stranke i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u SarajevuSebija Izetbegović najeklatantniji primjer verbalnih napada.

Kako su saopćile, u potpunosti podržavaju načela demokratije i ljudskih prava, uključujući i slobodu govora i javnog artikulisanja različitih političkih stavova. Napomenule su da sloboda podrazumijeva odgovornost, pa tako i odgovornost za izgovorenu riječ.

– Zalažemo se za ‘higijenu’ javnog prostora i posebno javnog govora, te se kategorično protivimo i osuđujemo svaki oblik govora mržnje i ataka na integritet ljudske osobe kao takve. U našem javnom prostoru svakodnevno svjedočimo takvim atacima čije su žrtve nerijetko žene, ukazale su.

Žene SDA: Biti javno angažirana žena u našem društvu, poput doktorice Izetbegović, samo po sebi je teret

Ukazale su da neutemeljeni linčevi od pojedinih medija i političara dodatno destruiraju društvo i demotiviraju sposobne osobe s integritetom, posebno žene u njihovom nastojanju da svojim angažmanom doprinesu napretku društva.

– Najeklatantniji primjer takvih spinovanih i orkestriranih ataka su kontinuirani napadi na profesoricu Sebiju Izetbegović, vrlo često motivirani činjenicom da je žena, ocijenile su Žene SDA.

Podsjetile su da je biti javno angažovana žena u bosanskohercegovačkom društvu teret sam po sebi.

– Tada vam uspjeh i sposobnost ne mogu oprostiti kočničari progresa i medijska stihija u trci za bombastičnim naslovima, kao ni nadobudni političari u svome populističkom pohodu na koji glas više, potcrtale su.

Žene SDA su osudile spomenute vrste medijskih i političkih kampanja, te su pozvale na argumentovanu i na činjenicama utemeljenu konstruktivnu kritiku.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79