Zenica: Pacijent pozitivan na koronavirus danima ležao u bolnici: Pedeset osoba sada se nalazi u izolaciji

U Kantonalnoj bolnici Zenica danima je ležao pacijent pozitivan na koronavirus. On je dolazio u kontakt s radnicima ove ustanove, zbog čega se blizu 50 osoba nalazi u izolaciji.

Prema riječima Rasima Skomorca, direktora zeničke bolnice, već su angažirali dio novog medicinskog kadra i spremačica da im pomognu.

– Povećanjem broja pacijenata u stacionaru povećava se i potreba za angažiranjem dodatnog kadra. Napravili smo projekcije, rezervni sastav, a bit će provedena i obuka novog osoblja – najavljuje Skomorac.

Ističe da će prednost imati osobe s radnim iskustvom, a da je najvažnije da novoprimljeno osoblje u posao uđe spremno, prenosi Avaz.

– Zasad svi radnici, koji su izloženi, imaju potrebnu zaštitu, a svakodnevno radimo na nabavci opreme, iako je to teško u ovom trenutku – zaključio je Skomorac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79