Zeničanin se napio, došao kući, pa pretukao suprugu. Drugi je suprugu uhvatio za kosu i njenom glavom udarao od zid

Zeničanin se napio, došao kući, pa pretukao suprugu. Drugi je suprugu uhvatio za kosu i njenom glavom udarao od zid


Tužilaštvo u Zenici podiglo je tri optužnice protiv nasilnika u Zenici i Kaknju. Nasilništva u porodici počinjena su tokom juna i jula ove godine. U sva tri slučaja nasilnici su bili muškarci, a žrtve nasilja žene i djeca.

Tako su u julu policiji prijavljeni A. E. (1987) iz Kaknja i Ž. R. (1953) iz Zenice. U jednom slučaju A. E. je 9. jula u pijanom stanju napao suprugu A. M. Po dolasku kući on je počeo vrijeđati ženu i prijetiti joj da će je ubiti. Zatim je A. M. ošamario, nakon čega je ona zajedno sa troje maloljetne djece napustila kuću u koju se vratila nakon što je A. E. zaspao. U jutarnjim satima A. E. je nastavio da pije alkohol i da prijeti supruzi, nakon čega ju je ponovno fizički napao zadavši joj udarac šakom ispod rebara. A. M. je ponovo sa djecom pobjegla iz kuće.

U drugom slučaju Ž. R. iz Zenice je 9. jula u 17 sati došao kući u vidno pijanom stanju i počeo da vrijeđa suprugu, a zatim ušao u kuću i obratio se sinu Ž. D. S, koji je krečio kuću u kojoj mu roditelji žive.

Psovao je i govorio mu: “J…. ti mater, djecu, sve ti j…., šta ćeš ti ovdje. Ko ti je rekao da krečiš”. Potom je sina uhvatio za prsa i počeo ga vući van iz kuće i naguravati se s njim. Tom prilikom je sinu nanio povredu nepoznatim predmetom po stomaku.

U trećem slučaju je S. N. (1972) iz Kaknja 1. juna u 23.30 sati napao suprugu S. N. sa kojom živi u porodičnoj kući. Prvo ju je vrijeđao govoreći da je kurva te je ošamario. Potom ju je uhvatio za kosu i njenom glavom udarao o zid. Zatim joj je stavio nož pod vrat prijeteći da će je zaklati, usljed čega je S. N. pala na tlo. On je potom šakom udario u ekran televizora i razbio ga.

Iz policije pozivaju i ohrabruju građane da sva nasilja u porodici za koja doznaju da se događaju ili da su se dogodila u njihovom susjedstvu odmah prijave policiji kako bi se pravovremeno spriječile negativne posljedice, a nasilnicima stavilo do znanja da su njihovi postupci protivzakoniti.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija