Zenička policija privela 22-godišnjeg dilera: Pretresla mu stan koji je koristio sa djevojkom

Policija MUP-a ZDK privela je 22-godišnjeg dilera iz Zenice. U policijskoj akciji pretresen mu je i stan koji je koristio sa drugom osobom piše Crna-Hronika.

Dana 13.02.2024. godine, u 19,20 sati, u ulici Trg Alije Izetbegovića, od strane lica S.D. (rođen 2002. godine) iz Zenice izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Prilikom pregleda od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu” težine 15,50 grama i jedan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”, težine 17,40 grama.

Pronađena materija je oduzeta, a lice S.D. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Istog dana u ulici Krč, od strane policijskih službenik Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres stambenog objekta koji koriste lica S.D. i P.A. iz Zenice.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto dvanaest upakovanih sadržaja biljne materije, jedan upakovan sadržaj praškaste materije i jedna digitalna vaga.

Dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavljaju policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79