Žestoka svađa Stanivukovića i Đajića u Gradskoj upravi: “Prepadnem se kad te vidim uživo”

Žestoka svađa Stanivukovića i Đajića u Gradskoj upravi: “Prepadnem se kad te vidim uživo”


Napetost u političkom okruženju Banje Luke dosegnula je vrhunac danas, kada su se gradonačelnik Draško Stanivuković (PDP) i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka, Vlado Đajić, našli u žestokoj svađi unutar prostorija Gradke uprave. Glavna tema sukoba bilo je pitanje Centralnog spomen obilježja, a ovaj incident je još jednom podcrtavao duboke političke razlike između ovih dvaju političkih lidera.

Na današnjem sastanku, koji je trebao biti posvećen raspravi o Centralnom spomen obilježju, situacija se zaoštrila do te mjere da sastanak na kraju nije održan. Stanivuković je direktno izrazio svoju zabrinutost prema Đajiću, rekavši da se prepadne kad ga vidi uživo. Ovaj komentar izazvao je oštar odgovor Đajića koji je poručio da gradonačelnik nije zdrav.

U žestokoj razmjeni riječi, Stanivuković je podsjetio Đajića da bi kao osoba koja se pridržava Hipokratove zakletve, trebao pokazati humanost i suzdržati se od takvih konfrontacija. Ako imate Hipokratovu zakletvu, sve i da ijedan Banjalučanin nije dobar, vi trebate biti čovjek i šutjeti o tome, odgovorio je Stanivuković.

Cijeli incident zabilježen je na snimku, koji je brzo postao viralan na društvenim mrežama. Ovaj događaj dodatno je istakao napetost u političkom ozračju grada, pogotovo oko spornih pitanja kao što je Centralno spomen obilježje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija