Zgrada sa sarajevskih razglednica vraća sjaj: 1,2 miliona KM za obnovu škole na Drveniji

Učenici i osoblje Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti u Sarajevu uskoro će dobiti obnovljenu školsku zgradu zahvaljujući projektu zamjene vanjske stolarije i obnove fasade.

Ovaj kapitalni projekt, čija vrijednost iznosi 1.897.853 KM s PDV-om, financirat će Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Gradska uprava Sarajeva i Općina Stari Grad.

Ministrica Naida Hota-Muminović istaknula je važnost ovog projekta za školu koja je prepoznatljiva kao monumentalna građevina u srcu grada. Ministarstvo je izdvojilo 1,2 miliona KM kako bi osiguralo bolje uslove za učenje i podučavanje.

Zgrada škole izgrađena je 1898. godine i nije bila obnovljena od agresije na BiH.

Radovi bi trebali započeti već sljedeće sedmice, a kada budu završeni, očekuje se da će škola na Drveniji postati ponos ovog dijela grada, pružajući učenicima moderne i inspirativne uvjete za učenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79