Zimsko osvježenje: Banjalučani uživaju u februarskom bućkanju u Vrbasu

Zimsko osvježenje: Banjalučani uživaju u februarskom bućkanju u Vrbasu


Uprkos zimskim temperaturama, Banjalučani su pronašli neobičan način za osvježenje – kupanje u termalnoj vodi na popularnoj plaži Vrućica.

Iako se ovo ne može smatrati klasičnim plivanjem, mnogi su izrazili oduševljenje prilikom uranjanja u izvorsku termalno-mineralnu vodu koja izvire ispod stijene.

Februarsko zimsko kupanje postalo je sveprisutna aktivnost, kako među djecom tako i među penzionerima.

Temperatura vode od oko 35 stepeni Celzijusa pruža ugodno iskustvo tokom hladnijih mjeseci. Banjalučani su odlučili izvaditi svoje kupaće kostime iz fioka i uživati u čarima Vrućice, koja je postala prepoznatljiva destinacija za ljubitelje prirodnog termalnog vrela.

Dodatnu radost ovim ljubiteljima zimskog plivanja donosi najava o izgradnji banjskog kompleksa od strane Zavoda Miroslav Zotović na ovom području. Ranije poznatog kao Šeher, ovaj kompleks pridružit će se listi atraktivnih destinacija koje nude termalne blagodati.

Iako se svjetski poznate destinacije poput Plave Lagune na Islandu, talijanskih termi ili britanskog Bath Spa-a ističu po svojim vrelim izvorima, Banjaluka može s ponosom istaći svoju Vrućicu kao jedinstvenu atrakciju koja privlači posjetitelje svih uzrasta.

Ovaj izvor tople vode ne samo da pruža osvježenje, već i donosi jedinstven doživljaj uživanja u prirodnom termalnom blagu usred zimske idile.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija