Zlatko Miletić postaje penzioner, od države će dobiti 30.000 KM otpremnine

Delegat u Domu naroda PSBiH Zlatko Miletić stekao je uvjete za penziju, te će, prema važećim zakonima, dobiti 30.000 KM otpremnine.

Kaže da će novac donirati u humanitarne svrhe, ali i da će nastaviti raditi posao samo iz razloga da na njegovo mjesto ne bi došao HDZ-ovac.

“Podnio sam zahtjev za penzionisanje. Imam 46 godina i 7 mjeseci sa benificiranim radnim stažom, a 42 godine običnog staža osiguranja i morao sam otići po sili zakona. Administrativna komisija podnosi zahtjev za sve penzionisane s obzirom da je to pitanje regulisano zakonom”, kazao je Miletić za Klix.

Na pitanje šta će uraditi sa novcem od otpremnine, koji iznosi oko 30.000 KM što je iznos u visini šest neto plata, Miletić je rekao da novac neće zadržati.

“Iznos koji budem i kad budem dobio podijelit ću u humanitarne svrhe o čemu će javnost biti obavještena. Do sada sam dva puta glasao da se zakon promijeni i taj iznos smanji na 6.000 ili 6 prosječnih plata”, dodao je Miletić.

“Kad dobijem rješenje vjerovatno ću odlučiti da ostanem imajući u vidu da ako odem HDZ bi imao još jednog izaslanika”, zaključio je Miletić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79