Zna se gdje je likvidirana Aleksandra: Zločin za koji je optužen Dejan iz BiH

U Regionalnom sudu u Nurembergu nastavljeno je suđenje Dejanu B. (51) iz Bosne i Hercegovine i njegovom poslovnom partneru Ujguru T. (48) koji su optuženi su za ubistvo Aleksandre R. (39) kojoj se gubi svaki trag decembra 2022. godine.

Njemački mediji danas prenose neke nove detalje slučaja, a vezane za mjesto ubistva. Iako njeno tijelo ni nakon više od 500 dana potrage nije pronađeno, mediji prenose da su dva policijska psa uspjela da da uđu trag mogućem mjestu zločina. Naime, kako prenose njemački mediji, u šumi u blizini autoputa pored Iršenberga policijski psi su uspjeli da namirišu tragove osumnjičenih.

Čak, jedan od stanovnika koji živi u blizini dobro se sjeća automobila marke Renault Twingo koji je decembra, 2022. godine prošao pored njegove kuće. Upravo su optuženi vozili ovakav automobil na dan nestanka Aleksandre R. Svjedok je rekao da je registarskim tablicama pisao ERH, te da je to bio petak. Sve ovo se poklapa da poznatim činjenicama jer je Aleksandra R. nestala baš u petak.

Inače, policijski psi su u spornom automobilu uspjeli da namirišu tragove nestale Aleksandre R.

Naime, istražioci sumnjaju da je nakon raskida Dejana i Aleksandre u proljeće 2022. godine došlo do pogoršanih odnosa između bivših partnera. Oni nisu bili samo u vezi, već su bili i poslovno povezani. On joj je u više navrata prijetio, a ona je podnijela nekoliko krivičnih prijava protiv njega.

Prema istrazi, motiv zločina je velika suma novca. Naime, 39-godišnjakinja je bila na visokoj funkciji u banci, a 50-godišnjak iz BiH ju je koristio za poslove s nekretninama koji su išli preko drugooptuženog Nijemca.

Nakon što su se razišli, žena je prestala sarađivati ​​i odbila pristup svojim računima. Oni su izvršnim nalogom pokušali doći do iznosa od 785.000 eura, oko kojih su se sporili, ali je Aleksandra R. podnijela krivičnu prijavu protiv njih.

Međutim, svega sedam dana prije glavnog ročišta u ovom slučaju, ona je nestala. Inače, kako prenose njemački mediji, optuženi se nisu izjašnjavali o krivici, ali su svo vrijeme tvrdili da je Aleksandra R. dobrovoljno preselila u inostranstvo, s obzirom da je porijeklom iz Rumunije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79