“Znate li šta znači pet godina ići u krevet sa ogromnom boli, živjeti, a preživljavati?

Nakon pet godina borbe za istinom. Alisa Brkić napisala je emotivno pismo kojeg prenosimo u cijelosti:

“Znate li šta znači pet godina ići u krevet sa ogromnom boli, živjeti, a preživljavati? Znate li šta znači silom se smijati i naučiti da odglumiš kad te neko pita:”Kako si?”
Jer, svako “Dobro sam” je samo dobro uvježbano, da se izbjegnu ostala pitanja. Šta vrijedi iznijeti svu bol i ogoliti je?

Pet godina, 1 mjesec, 20 dana znam šta je bol, šta je nedostajanje, šta je pravda, a šta pravo, šta je ubica, šta je nečovjek, ko ti je porodica i ko je tvoj.
Pet godina, 1 mjesec, 20 dana znam šta je strahovati kad čuješ da tata ide negdje na brzinu, kad se mama ne javlja na telefon, kad ti je brat nedostupan.

Znam šta znaci plašiti se gubitka, jer znaš koliko lomi.

Sutra je pet godina od kako je i druga bol ušla u moje srce. Ubijen je još jedan brat. Arijanin, a i moj.

U razmaku od mjesec i 21 dan, obje smo ostale bez brata.
Muk i tišina… bol…

Imale smo jedna drugu i par ljudi koji se nisu plašili reći istinu.

Nisu se plašili uprijeti prstom u ubicu Mustafu, Ziju, Alisu, sarajevske opasne momke, mostarsku elitu, tužioca, sudije, advokate… (spisak je dug, ali su prsti i dalje uprti)
Danas sam tužna isto kao i na 19. Danas samo molim Boga da da snagu za mojim roditeljima, kao i mom Murizu i mojoj Muneveri, mojoj Arijana.

Sutra je godišnjica od kako je nas Dženan nastradao od ruke dušmana.
Molim Boga da zakon bude proveden, a pravda će biti namirena. Jer, postoji Vječni sud, čvrsto vjerujem.

Gore nema stranaka ni podobnih, nego ćemo svi odgovoriti za svaku prolivenu suzu i nećemo moći srediti da imamo amneziju.” – Alisa Balić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79