Zvanični podaci: SDA-ov kandidat osvojio samo 3.958 glasova

U Sarajevu su danas održani prijevremeni izbori za načelnika Općine Staro Grad. Na listi su bila samo dva kandidata, Irfan Čengić (SDP) i Dženan Selimbegović (SDA).

Zvanični podaci Centralne izborne komisije govore da je pravo glasa imalo 36.195 glasača a rezultati su sljedeći:

IRFAN ČENGIĆ – SDP – 6.707 glasova odnosno 62,89
DŽENAN SELIMBEGOVIĆ – SDA – 3.958 glasova odnosno 37,11.

SDA stranka zabilježila je još jedan poraz u nizu.

Dženan Selimbegović, kandidat za obratio se javnosti večeras nakon što su zatvorena birališta za načelnika ove Općine Stari Grad. Čestitao je svom protukandidatu Irfanu Čengiću, ali kazao i da je ponosan na svoj izborni rezultat.

“Irfanu Čengiću želim uspjeh u budućem radu, a onda da se zahvalim svim građanima koji su izašli na izbore i svojim glasom ukazali meni na povjerenje”, rekao je Selimbegović.

Selimbegović nakon poraza: Čengić i ja smo dogovorili da ćemo popiti kafu poslije izbora

Na Facebook-u se oglasio i Haris Zahiragić.

Omjer 6:4 za svega 15 dana kampanje, iako su prve ankete pokazivale 9:1 u korist protukandidata, veliki je uspjeh Dženan Selimbegović i cijelog tima.
Hvala građanima Starog Grada koji su Dženanu dali podršku!

Nismo u kampanju uložili stotine hiljada maraka, nismo nikome ništa obećali, niti smo ikome išta pogodovali. Sutra kada osvane, nikome nećemo biti ništa dužni i nemamo se radi čega crveniti. S osmjehom na licu i podignutog čela idemo dalje ako Bog da.

U vanrednim okolnostima bez Opštinskog odbora (u Povjereništvu), ekipa čestitih, poštenih i mladih ljudi, odigrala je mangupsku utakmicu “prsa u prsa” protiv svih nivoa vlasti, protiv dva člana Predsjedništva, protiv Vijeća Ministara, Vlade FBiH, Vlade KS, Gradonačelnice, protiv 6-7 stranaka i protiv 2/3 vijećnika u OV SG…
Odigrala i završila utakmicu 6:4! Neka se druga strana dobro zamisli oko toga…
Svakako, hvala našim prijateljima iz NES-a i SBiH-a na presudno važnoj podršci, posijali smo sjeme patriotskog bloka, a koje će ako Bog da izniknuti veoma brzo, a onda se i proširiti na cijelu Bosnu i Hercegovinu.
Redovni izbori u SG su veoma brzo, za manje od godinu dana, idemo na 6:4 ako Bog da u našu korist!

P.S. Još jedan put i ovim putem čestitam Irfanu Čengiću na pobjedi u utrci za načelnika Starog Grada.

P.P.S.
Nermin Nikšić je izjavio za “Avaz”:
“Gubitnička SDA kampanju gradila na pljuvanju Trojke, građani su im odgovorili.”
Nermine Nikšiću, svi su bili u Čengićevoj kampanji osim tebe, jer ti si simbol nametnute, nenarodne i korumpirane vlasti!
Šutio si do večeras, trebao si prešutjeti i večeras.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79