Zvanično: Denisu Stojniću neko namjerno zapalio skupocjeni automobil marke Audi RSQ8

Nova paljevina skupocjenog automobila dogodila se 6.7. 2023. godine tri sata iza ponoći, u ulici Goruša u Sarajevu, koja se nalazi na području Općine Centar, kada su za sada nepoznate osobe zapalile skupocjeni automobil marke “Audi RSQ8” njemačkih registracijskih oznaka piše Crna-Hronika.

Ovu informaciju potvrdili su i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

– Policija je dobila dojavu u 3.10 sati da vozilo gori. U 4.35 sati pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade su lokalizovali požar – kazala je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 07.07.2023.godine u 03.10 sati obaviještena je PU Centar da je u ulici Goruša, općina Centar Sarajevo, došlo do požara na putničkom motornom vozilu „Audi RSQ8“, nacionalnih oznaka Njemačke, koje koristi S.D. iz Sarajeva.

Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajeov, uz prisustvo sudskog vještaka PPZ struke, koji se preliminarno izjasnio da je do požara došlo namjernom paljevinom od strane NN lica.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti /član 323. stav 1. KZ F BiH/.

Ovo nije prvi put da je zapaljen automobil ovog poznatom sportisti i sarajevskom ugostitelju.

i 2007-godine zapaljen mu je VW Passat.

Požar koji je u petak navečer izbio u sarajevskom naselju Kromolj, a u kojem je potpuno izgorio passat u vlasništvu Denisa Stojnića, poznatog MMA borca i ugostitelja, namjerno je podmetnut, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79