Zvanično: Milorad Dodik je novi predsjednik Republike Srpske!

Na Općim izborima u Bosni i Hercegovini, a za predsjednika Republike Srpske, Milorad Dodik (SNSD) je dobio najviše glasova, te je time postao i novi predsjednik RS.

To je potvrđeno i na današnjoj sjednici CIK-a, a nakon što je završeno ponovno kontrolno brojanje glasova za predsjednika i potpredsjednika RS.

Izvještaj o ponovnom brojanju glasova je usvojen na današnjoj 73. sjednici Centralne izborne komisije BiH.

Članica Centralne izborne komisije Vanja Bjelica Prutina potvrdila je danas pobjedu Milorada Dodika i istakla da je njena namjera, kada je podržala odluku o ponovnom brojanju glasova, bila da se tačno utvrde rezultati.

“Cijeneći da su svi oni koji tvrde da su pokradeni, nakon ponovnog kontralnog glasanja trebaju priznati poraz i čestitati pobjedniku”, rekla je ona i dodala:

“Mislim da apsolutno ne postoji dilema kada je u pitanju predsjednik Republike Srpske. Dakle, u tom smislu je utvrđen rezultat i prema ovim utvrđenim rezultatima to je gospodin Milorad Dodik”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79