Zvizdić pozdravlja otvaranje pregovora kao rezultat odgovorne politike Trojke

Zvizdić pozdravlja otvaranje pregovora kao rezultat odgovorne politike Trojke


Otvoriti pregovore za članstvo u Evropskoj uniji predstavlja iznimno pozitivan korak za Bosnu i Hercegovinu, istaknuo je Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, u svjetlu nedavne odluke Evropskog vijeća.

Zvizdić je naglasio da će ovakva odluka imati izuzetno povoljan utjecaj na BiH i njezine građane, potičući daljnje reforme i šaljući pozitivnu sliku prema Evropi i globalnoj zajednici.

“Otvaranje pregovora sa Evropskom unijom znači podstrek u realiziranju narednih reformi, ali istovremeno šalje i pozitivnu sliku prema Evropi i čitavom svijetu. Odluka je produkt odgovorne politike, prije svega stranaka trojke, i ispravnog razumijevanja važnosti evropskih integracija, te istinskog fokusiranja na evropsku agendu”, istaknuo je Zvizdić.

On je također naglasio kako će prihvaćanje europskih vrijednosti donijeti stabilnost i ekonomski prosperitet, zamjenjujući nekonstruktivne blokade i unutarstranačke konflikte.

“Ova odluka će, sasvim sigurno, poslati ispravan signal i osigurati nove investicije i nova radna mjesta, te u narednim godinama stvoriti ambijent ubrzanog ekonomskog, privrednog i društvenog razvoja naše države Bosne i Hercegovine”, zaključio je Zvizdić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija