1. maja godišnjica Osimove smrti, 16. maja table u Bulevaru Ivice Osima

1. maja godišnjica Osimove smrti, 16. maja table u Bulevaru Ivice Osima


Nedavno je na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo donesena odluka o izmjeni naziva ulice Zvornička, na području Općine Novo Sarajevo. Od 19. aprila spomenuta ulica nosi naziv “Bulevar Ivice Osima“, gdje se uostalom i nalazi stadion Grbavica, u čijoj je blizini legendarni Ivica Osim rođen, odrastao, počeo fudbalsku karijeru…

Nakon usvojene ove odluke nadležni organ uprave Općine Novo Sarajevo bila je dužna da u što kraćem roku izvrši izmjenu naziva ulice za nadležno područje, a Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo u roku od 8 dana uvrstiti u Registar ulica, trgova i mostova.

Općina Novo Sarajevo planira naredni mjesec, u maju prigodnom manifestacijom obilježiti „Bulevar Ivice Osima“, a to će se najvjerovatnije desiti na Dan općine 16. maja i to na adresi FK Željezničar na stadionu Grbavica koja sada glasi „Bulevar Ivice Osima 27“, javlja Federalna.

A u ponedjeljak, 1. maja 2023. je godišnjica smrti legendarnog Ivice Osima i tog dana na Gradskom groblju Bare u 12 sati će se okupiti rodbina i prijatelji, sportski djelatnici…



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija