State Department pozdravio formiranje Vlade FBIH

State Department pozdravio formiranje Vlade FBIH


Imenovanje nove Vlade FBiH pozdravio je i američki State Department. Podsjećamo, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH na jučerašnjoj sjednici je potvrdio je njeno imenovanje, a nakon odluke visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, koji je deblokirao ovaj proces.

“Sjedinjene Države čestitaju građanima Bosne i Hercegovine na formiranju nove vlade Federacije BiH. Ohrabrujemo novu vladajuću koaliciju da brzo djeluje ka napretku Bosne i Hercegovine na njenom euroatlantskom putu provodeći važne socioekonomske reforme, reforme vladavine prava i antikorupcijske reforme”, poručeno je iz State Departmenta.

Istaknuta je i predanost SAD-a Bosni i Hercegovini kao “predanog partnera” i zemlji i njenom narodu dok grade budućnost ka euroatlantskoj zajednici.

Odluku visokog predstavnika pozdravio je i američki državni sekretar Antony Blinken, istaknuvši kako je ovo pomoglo BiH da krene ka “euroatlantskim integracijama”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija