19-godišnjoj Amini Zjakić iz Bugojna treba naša pomoć

Amina je operisala tumor kičmene moždine,i time prekinula svoj studentski život prije nego što je i počeo. Upisala je fakultet i dobila indeks, ali je u augustu 2023. godine oboljela i prisustvovala predavanjima iz bolničke postelje. Teška bolest uništila je njene mladalačke snove i planove.

Ljekari u Bosni i Hercegovini preporučili su joj operaciju i liječenje u inostranstvu. Već je obavljena rizična operacija na kičmenoj moždini u Istanbulu, a sada je potrebna serija radioterapija. Za njen oporavak potrebno je prikupiti 24.285 eura.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za 19-godišnju Aminu Zjakić iz Bugojna sa brojem 17041, pozivom donirate 2 KM.

Pomozi.ba je klinici pružio garanciju za pokrivanje troškova operacije od 15.500 eura, dok je za radioterapije potrebno 4.500 eura, a za sanitetski prevoz 4.285 eura.

Ova mlada djevojka ima blizanca brata, a živi s majkom, sestrom, dedom i nanom u porodičnoj kući.

Pomozimo Amini da se izbori sa svojom bolešću. Osim poziva na broj 17041, donacije su moguće i putem web platforme ili žiro računa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79