21-godišnjaku prijeti dvadeset godina robije

Istraga protiv A.H. (21) vozača osumnjičenog da je u augustu ove godine izazvao tešku nesreću u kojoj su poginule A.S. (47) i njena maloljetna kćerka (12) privodi se kraju, a Brčaku prijeti 20 godina robije.

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH saopštilo je da intenzivno sprovodi istragu protiv A. H. zbog sumnje da je 27. augusta ove godine u Brčkom izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su kao pješakinje smrtno stradale A. S. i njena maloljetna kćerka.

– Tužilaštvo je u saradnji s Policijom distrikta BiH sprovelo skoro sve istražne radnje potrebne za njeno rasvjetljavanje i utvrđivanje krivične odgovornosti vozača A. H. Po obavljenom saobraćajnom vještačenju, koje je prije nekoliko dana povjereno Fakultetu tehničkih nauka iz Novog Sada, bit će donesena tužilačka odluka o ovom slučaju– saopšteno je danas iz Tužilaštva.

Podsjetimo, A. H. je osumnjičen je da je 27. augusta ove godine, oko 20 sati, upravljajući “ford fokusom” i kršenjem saobraćajnih propisa udarom vozila prouzrokovao smrt djevojčice i njene majke.

Osumnjičeni je na dionici puta na kojem je ograničenje brzine bilo 60 kilometara na čas, vozio brzinom od preko 80 kilometara na sat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79