38-godišnjakinja progutala četkicu za zube tokom odmora u Hrvatskoj

38-godišnjakinja progutala četkicu za zube tokom odmora u Hrvatskoj


Amber Hunt (38) jedva je, tvrdi, preživjela svoj godišnji odmor u Hrvatskoj zbog nevjerojatnog incidenta u kojem je progutala četkicu za zube dugu 20 centimetara. Od tada se boji pranja zuba.

Amber je juli, zajedno sa suprugom Amirom Devarkom (41) i dvoje djece, provela u Hrvatskoj kod svekra i svekrve. Jednog dana, dok je prala kutnjake, četkica joj je “kliznula niz grlo”. Pokušala je da dohvati, ali bez uspjeha, pa je počela paničiti. Suprug ju je brzo odveo u bolnicu kako bi doktori uklonili četkicu, piše Daily Mail.

Nakon dolaska u bolnicu, doktori nisu vjerovali da je uspjela progutati četkicu, pa su je podvrgli endoskopiji, pregledu unutrašnjosti tijela. Nisu mogli ništa vidjeti na ultrazvuku, pa su je poslali kući. Sutradan se vratila u bolnicu gdje su je ponovno podvrgli endoskopiji i konačno pronašli četkicu u njenom želucu.

Prebačena je u KBC Split, gdje su doktori nakon 45 minuta uspjeli ukloniti četkicu. Dok je bila budna, doktori su na kameru, spuštenu niz njeno grlo, svezali konac pomoću kojeg su dohvatili četkicu.

„Sretna sam što sam živa i zabrinuta kako ću se ikada ponovno usuditi koristiti četkicu. Moram zube četkati oprezno i sporo te provjeriti jesu li mi ruke suhe da mi se slučajno opet ne oklizne. Bilo je baš strašno i šokiralo je cijelu porodicu. Incident nam nije uništio godišnji odmor, ali to ne bi bilo tako u slučaju da se dogodilo nešto opasnije i užasnije“, zaključila je Amber.

Dodala je da ima sreće što se četkicom nije ugušila, nego je ona završila u njenom želucu. „Kad se sve desilo, pomislila sam da ću umrijeti. Nastavila sam gutati slinu, mogla sam još disati i pokušala sam ju dohvatiti, ali nije išlo. Inače patim od bolesti grčenja mišića stoga grlo rastežem svakih nekoliko mjeseci pa četkica valjda zato nije zapela“, završila je Amber.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija