8 godina od prevare stoljeća na Bjelašnici zvanoj “Buroj Ozone”

U septembru ove godine navršit će se punih osam godina od teferiča u Prečkom polju u općini Trnovo, kada je položen kamen temeljac za pompezno najavljivani “Buroj Ozone”, najveći turistički grad u jugoistočnoj Evropi.

Za ovih osam godina investiciji koja nije daleko odmakla tepalo se raznim imenima, pa i onim da je to „evropski Dubai“. Kako život zna biti nemilosrdan, pokazuju i fotografije postavljanja kamena temeljca te 2016. godine

Reporteri „Dnevnog avaza“ u petak su posjetili prostor Prečkog polja. Na stranici ove kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata objavljen je video pod markicom ”last update”, a od svega novo je da se na uzvišenju iznad zamišljenog grada sada nalazi natpis „Buroj Ozone“.

Nekoliko kuća je, istina, izgrađeno. Urađena je i džamija odmah na kapiji. Nismo do kraja shvatili da li se radi o replici džamije koja služi kao spomenik ili se u njoj zaista može klanjati!? U sredini zamišljenog grada bi se trebalo nalaziti jezero. Pokazuje to trenutna slika stanja na terenu.
„Ima li mene tu“

Onaj ko je najviše ovaj projekt gurao i na sva zvona hvalio, prvi čovjek Općine Trnovo, SDA-ov načelnik Ibro Berilo odavno ne govori o njemu. Valjda se o sebi zabavio, odnosno krivičnim prijavama zbog nezakonitog krčenja šume na Bjelašnici i izdavanja građevinskih dozvola i svih drugih, kako kome stigne.

Ovako je zamišljen “evropski Dubai”

Turistički grad “Buroj Ozone” bit će izgrađen na površini od 137 hektara na lokalitetu Sportsko-rekreacionog centra Bjelašnica – Donja Grkarica – Prečko polje – Kolijevka. Bit će sagrađeno više od 1.000 luksuznih vila s bazenima, hotelski kompleks s kongresnim centrom koji će brojati više od 75 hotela, trgovinski centar na milion kvadratnih metara, žičara do Bjelašnice duga 6.500 metara, najsavremeniji sportski i medicinski centri.

Te 2016. godine je rečeno da će na izgradnji raditi domaće kompanije, a kraj radova je planiran za period između 2020. i 2025. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79