(VIDEO) Oprez roditelji: Evo kako lako mame maloljetnu djecu preko društvenih mreža!

(VIDEO) Oprez roditelji: Evo kako lako mame maloljetnu djecu preko društvenih mreža!


Društvenim mrežama kruži video snimak organizacije koja je napravila istraživanje koliko je lako pedofilu namamiti maloljetno dijete preko društvenih mreža.

Cijeli eksperiment snimaljen je u Americi sa roditeljima maloljetne djece.

„Svijest roditelja još uvijek je na niskom nivou kada je u pitanju stavljanje dječjih fotografija na društvene mreže. Nisu svjesni opasnosti u koju dovode svoje dijete. Pedofilima je lako takvu fotografiju preuzeti, a onda završi na nekom od brojnih pedofilskih foruma. Ili još gore, u pedofilskom albumu na deep webu koji možda gleda netko tko planira otmicu djeteta ako mu se dopadne. Na žalost, ovo nije film, već surova realnost“, govori nam gospodin Nikolić iz regionalne inicijative Stop pedofiliji koja se interaktivno bori protiv predatora na internetu.

Protect your children wherever they are

“Pedofilski lanac vrlo je mračna i dobro uigrana pojava. Na dnu tog lanca su oni koji skidaju fotografije djece s društvenih mreža i za sitan novac ih prodaju naručitelju koji ih potom preprodaje i distribuira na pedofilske sajtove. Postoje indicije da na tim mjestima na deep webu postoje i tzv. pedofilski albumi s fotografijama djece te da se može naručiti i njihova otmica“, kažu iz Inicijative, a slučajevi otmica potvrđuju njegove riječi.

https://youtu.be/4VHb0-zEKpk

“Policija u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj postupa čim od nas zaprimi dojavu, ne čekaju ni trenutka. Srpska policija ne postupa odmah, već čekaju ‘krupni ulov’, odnosno da prikupimo što veći broj inkriminirajućih dokaza. S nama surađuje i slovenska policija. Nedostaje nam direktan kontakt jedino s hrvatskom stranom. Pedofila je posvuda, a suradnja nas lovaca i organa reda potrebna je kako bi se spriječila puno veća tragedija od dopisivanja potencijalnih predatora s našim lažnim profilima“, zaključuje Nikolić.

Aktivirajte BESPLATNO najveću Viber grupu vezanu sa saobraćaj u BiH


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija