Liječnici krivi za smrt malog dječaka

Ministarstvu zdravstva trebalo je devet dana od završetka inspekcije u Metkoviću da objavi rezultate. Podsjetimo, devetogodišnji dječak umro je u Splitu nakon što su ga u Metkoviću s Hitne dva puta slali kući, o čemu je Index prvi pisao.

Nakon što je Index danas ponovo problematizirao kašnjenje s objavom rezultata inspekcije, u Kujundžićevom ministarstvu danas su se napokon udostojili objavili što je otkrio inspekcijski nadzor u Domu zdravlja u Metkoviću.

– Sumirajući sve iskaze zdravstvenih radnika koji su sudjelovali u medicinskom zbrinjavanju mldb. G.B. te analizirajući priloženu medicinsku dokumentaciju i obdukcijski nalaz Povjerenstvo zaključuje da kod mldb. G. B. nije na vrijeme prepoznata bolest kao niti težina njezine kliničke slike – navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva.

– Povjerenstvo također zaključuje da su 10.12.2018. godine nakon prepoznavanja kliničkog sindroma i životne ugroženosti bolesnika učinjeni propusti tijekom inicijalnog zbrinjavanja, volumske resuscitacije, primjene oksigenoterapije kao i pripreme bolesnika za transport i provođenja istog u Klinički bolnički centar Split – stoji u priopćenju,.

– Zaključak Stručnog povjerenstva i prikupljenu dokumentaciju Ministarstvo zdravstva će proslijediti na daljnje nadležno postupanje Državnom odvjetništvu – zaključuje se u priopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments