Akif Fazlić (SDA) u Ilijašu preuzeo vodstvo ispred Amara Dovadžije

Akif Fazlić (SDA) u Ilijašu preuzeo vodstvo ispred Amara Dovadžije


Nezvanično, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Ilijaša Akif Fazlić je preuzeo vodstvo ispred Amara Dovadžije, kandidata Četvorke. To se desilo nakon što su prebrojani glasovi onih koji su glasali poštom.

Fazlić je dobio 82 glasa, dok je njegov protukandidat dobio 21 glas. U ukupnom zbiru glasova SDA-ov kandidat bi imao 4.968 glasova, a “Četvorkin” 4.937.

Iz Centralne izborne komisije (CIK) još nisu objavili konačan broj glasova u izborima za načelnika Ilijaša. Fazlić je Klixu potvrdio da je i on dobio ovu informaciju, ali da čeka na konačnu verifikaciju CIK-a.

“Informacija bi trebala da bude tačna. Trebalo bi da sam ja dobio 82 glasa, a protukandidat 21. To je napravilo razliku i sada CIK treba proces privesti kraju. Najbolje je još sačekati na CIK koji će dati mjerodavnu informaciju”, izjavio je Fazlić.

Očekuje da će izborni rezultat i zvanično biti u njegovu korist.

Podsjećamo, utrka između kandidata za načelnika Ilijaša je neizvjesna od početka. Dovadžija je tvrdio da su se na izborima desile nepravilnosti i zbog toga je tražio da se glasovi ponovo broje. Njegove pristaše su i protestovale ispred općinske zgrade.

Ranije je proglasio pobjedu, a bez glasova poštom je imao 4.884 glasa, a Fazlić 4.842.

Preostalo je još da se prebroje glasovi koji su stigli putem Covid mobilnih timova.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija