Adnan bivšem kolegi kompjuterskom prevarom ispraznio bankovni račun

Adnan bivšem kolegi kompjuterskom prevarom ispraznio bankovni račun


Općinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Adnana Fišeka zbog kompjuterske prevare.

On se tereti da je u decembru 2019. godine, kada je bio zaposlen u prodajnom centru u Zenici, došao u posjed bankovne kartice svog radnog kolege B. A. Fišek je tokom radnog vremena otišao do prostorije gdje zaposlenici drže svoju odjeću i kako u toj prostoriji nije bilo nikoga, pregledao je trenirku B. A. u kojoj je pronašao bankovnu karticu, fotografirao je i vratio ponovo u trenirku.

Nakon toga je 7. februara ove godine, koristeći opremu i internet-protokol adresu internet-kluba u Zenici, upotrijebio podatke s bankovne kartice i na stranici sistemx.ba (X Pay) izvršio osam transakcija od po 50 KM s računa vlasništvo B. A. na ime kupovine ultra kredita za svoju SIM karticu.

Poslije nekoliko dana dio ovih ultra kredita upotrijebio je za kupovinu OLX kredita, a navedenu ultra karticu s preostalih 299 KM prodao M. E. u šoping centru za 120 KM. Time je zaradio 400 KM, oštetivši B. A. za taj iznos.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija