Akciji “Štit 2021”: Zaplijenjene cigarete vrijednosti 30.000 KM, uhapšen mladić

Pripadnici Granične policije BiH zaplijenili su u naselju Avatovac na području opštine Gacko 6.000 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 30.000 KM, te uhapsili osobu koja je krijumčarila ovu robu.

“Cigarete, koje su u toku noći zaplijenjene u nastavku akcije “Štit 2021”, otkrivene su prilikom nadzora graničnog pojasa i kontrolom automobila kojim je upravljao državljanin BiH V.G. (26) koji ih je krijumčario iz pravca Crne Gore”, saopšteno je iz Granične policije.

U saopštenju se dodaje da su, zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, o događaju obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH.

Krijumčarene cigarete i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a pripadnici Jedinice granične policije Trebinje, prema uputstvu tužioca Tužilaštva BiH nastavljaju rad na ovom predmetu.

Iz Granične policije podsjećaju da su njeni pripadnici u sklopu operativne akcije “Štit 2021”, u aprilu i maju spriječili krijumčarenje 44.500 kutija cigareta bez akciznih markica, tržišne vrijednosti 222.500 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79