Ministar zdravlja u TK prozvao Ramiza Zmaja i Baku Praseta! (FOTO)

Dr. Božo Jurić preuzeo je funkciju ministra zdravstva u Tuzlanskom kantonu prilikom promjene u skupštinskoj većini i dolaska koalicije SDP-PDA-NS-SBB na vlast.

Jurić je naslijedio Dajanu Čolić, a pred njim su se našli problemi pandemije i vakcinacije stanovništva.

Kompas je Jurić izgubio prilikom dolaska vakcina u Tuzlanski kanton, gdje je vakcinacija od početka tekla nešto sporijim tempom. Javna je tajna da su vakcinaciju u Tuzli obavili svi oni koji imaju ,,vezu u zdravstvenoj ustanovi”, priča dobro upoznat izvor za portal Crna Hronika.

Ministar Jurić našao se pred upitima studenata Medicinskog fakulteta, medijskih radnika u Tuzli i farmaceuta, koji su tražili svoju dozu vakcine kroz dopunu prioriteta za vakcinaciju u kantonu. Jurić se pravdao sa činjenicom da je lista prioriteta određena na nivou iznad njegovog ministarstva.

Studenti su, samoinicijativno, otišli u Beograd na vakcinaciju, medijski radnici u grupama tražili kontakte za vakcinaciju u Srbiji, dok farmaceuti još čekaju svoje doze zaštite od vakcine.

S druge strane, opozicija je nakon studentskog bunta na zadnjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona pričala i o malverzacijama oko ukupnog broja vakcina, te vakcinacije populacije koja nije bila prioritet. Čak su i iz Zavoda za javno zdravstvo TK potvrdili da je bilo vakcinacije osoba koje nisu prioritet.

Dok ministar negira, Zavod potvrdio: U TK su se vakcinisale osobe koje nisu bile prioriteti!

Danas je Jurić na svojoj zvaničnoj Facebook stranici napravio nesvakidašnji gaf. Naime, Jurić je nabrojao imena nekoliko studenata Medicinskog fakulteta, te dodao imena ,,Bake Praseta” i ,,Ramiza Zmaja”, poznatog YouTubera iz Srbije, te humoristu iz Živinica.

Razlog zbog kojih je Jurić prozvao “Hariz, Adi, Tarik, Asja, Ahmed, Baka Prase…Ramiz Zmaj…?” nije poznat, ali uplitanje politike u studentske probleme i pri tome optuživanje studenata da ,,ruše ministra” je iz domena nadrealista i presedan je u bh. politici.

Hariz, Adi, Tarik, Asja, Ahmed, Baka Prase…Ramiz Zmaj…???

Posted by Dr Božo Jurić – ministar zdravstva u vladi TK on Srijeda, 2. juni 2021.

Hoće li se Jurić (PDA) oglasiti po pitanju prozivanja ovih imena, te uputiti izvinjenje prozvanim studentima ostaje da vidimo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79