Izetbegović: Povjerenje naroda u mene raste. Ubijeđen sam da će me moji kandidovati za Predsjedništvo

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović ponovo je govorio i utrci za člana Predsjedništva BiH.

On je u intervjuu za Televiziju Sarajevo kazao da će ga vjerovatno kandidovati.

“Ubijeđen sam da će me moji kandidovati ako budem, recimo, u sadašnjoj kondiciji. U to vjerujem, da će SDA stati iza mene. Ne kandidujem se ja sam, kandiduje me SDA. Smatram da je svaki predsjednik iole veće stranke dužan izaći pred svoju stranačku vojsku i podnijeti te rizike. Rizik je izaći u te utrke. Svaki predsjednik stranke, uključujući i SDA, je dužan izaći u takvu borbu. Ako me kandiduju, mislim da ću izaći i mislim da su mi šanse nešto veće nego u ranijim ciklusima. Zato što raste povjerenje naroda u mene i u moje politike”, smatra Izetbegović.

Prema njegovoj procjeni, bivši član SDA Denis Zvizdić bit će mu protukandidat.

“Mislim da će biti. Ne znam šta je u Zvizdićevoj glavi. Mislim da dobro pretpostavljam. Sve što se dešavalo oko Zvizdića do izlaska, desilo se kako sam govorio ljudima u stranci da će se desiti. Pretpostavljam da će naći neku podršku i da će se kandidovati. Gospodin Zvizdić je moj prijatelj. To je čovjek koji je meni drag bez obzira na politički razlaz. On ima svoje ambicije, svoje viđenje politike i ja mu prije svega želim dobro zdravlje. Želim mu porodičnu sreću. Ne mogu mu poželiti uspjeh u politici, zato što bi to bilo nauštrb najjače bošnjačke stranke, a to ne smijemo dopustiti. Potrudit ću se da pokušam sačuvati odnos sa Zvizdićem koliko je to uopšte moguće”, rekao je Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79