Voda nezdrava za piće: U Bugojnu moraju prokuhavati vodu prije upotrebe

Građani Bugojna već neko vrijeme moraju prokuhavati vodu za piće zbog sumnje da nema potreban kvalitet, a prema poslednjim analizama, u novim uzorcima vode je pronađena i bakterija E. Coli, tvrdi Bugojno-danas.

Vodovod kojim se snabdevaju građani Bugojna nalazi se na izvorištu Kruščica koje je udaljeno 18 kilometara od Bugojna te kroz azbestne cijevi stiže do domaćinstava.

Kako piše lokalni portal Bugojno-danas, prema posljednjim laboratorijskim analizama u uzorcima vode Bolnice u Bugojnu pronađeno je 10 Koliformnih bakterija što ukazuje da voda nije za piće, dok je nalaz vode iz Doma zdravlja uredan.

Ističu da nalaz za septembar, koji očekuju da dobiju, a koji, kako neslužbeno saznaju, pokazuje da je u novim uzorcima pronađena bakterija Escherichia coli i to samo na jednoj javnoj česmi jer su uzorci uzeti slučajnim odabirom, a moguće je da bakteriju sadrže i druge česme.

Redakcija portala Klix.ba pokušala je kontaktirati direktoricu Doma zdravlja te direktora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija u Bugojnu međutim na naše pozive nisu odgovarali.

Građanima Bugojna ne preostaje ništa drugo nego da vodu prokuhavaju prije upotrebe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79