U akciji Transporter priveden Bojan Cvijetić: Šta o svom bivšem savjetniku kaže Dragan Mektić?

U akciji Transporter priveden Bojan Cvijetić: Šta o svom bivšem savjetniku kaže Dragan Mektić?


Bivši savjetnik Dragana Mektića Bojan Cvijetić uhapšen je zajedno sa još osam osoba u akciji “Transporter” zbog sumnje da je učestvovao u organizovanom međunarodnom švercu narkoticima, piše “Glas Srpske”.

Osim njega uhapšeni su i suspendirani inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mladen Milovanović. Akcijom su obuhvaćeni i Saša Rađević te Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić, Tijana Stojanović, Dragan Kresojević., Igor Knežević, Siniša Bačić, i Radislav Tešić.

Nezvanično, traga se i za Petrom Dukićem, vlasnikom lokala “Plan B” u Banja Luci, koji je hapšen zbog sumnje da se u njegovoj kući krio Miloš Božović za kojim je raspisana Interpolova potjernica zbog teškog ubistva u Crnoj Gori.

Organizirani kriminal
Zbog Božovića je u julu hapšen Milovanović i tada je sumnjičen da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, odnosno da je pomogao Božoviću u skrivanju.

U okviru akcije “Transporter” pretreseni su stambeni objekti, zemljište i automobile koje koristi uhapšeni Cvijetić, te još nekoliko osoba

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je hapšenje Cvijetića te istakao da je u akciji “Transporter” uhapšeno devet osoba, među kojima ima i pripadnika policijskih službenika MUP-a RS.

– Intenzivno radimo na otkrivanju onih koji se bave organizovanim kriminalitetom, da li se oni nalazili u redovima MUP-a Srpske ili bilo kojih drugih organizacija, kriminalnih struktura – rekao je Lukač.

Pretresi na više od 20 lokacija u BiH

Ranije je načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović potvrdila da su u toku pretresi na više od 20 lokacija u BiH.

– Licima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo organizovani kriminal a u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga – istakla je Miljanovićeva i dodala da je u toku potraga za još jednim licem na području Banja Luke.

Aktivnosti se realizuju po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u realizaciji aktivnosti učestvuje i Uprava krim policije, Specijalna antiteroristička jedinica, Žandarmerija, Policijske uprave Banja Luka, Prijedor, Bosanska Gradiška i Istočno Sarajevo.

Naredbama su obuhvaćena i lica i objekti na području FBiH, gdje u aktivnostima učestvuju i pripadnici SIPA i MUP Kantona Sarajevo i Tuzla.

Oglasili se iz Tužilaštva BiH

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da u akciji “Transporter” učestvuje više policijskih agencija u BiH.

– Aktivnosti se provode na području Banja Luke i Republike Srpske, kao i Tuzlanskog i Sarajevskog kantona u FBiH. U okviru predmeta, ostvarena je značajna suradnja sa partnerskim institucijama iz zemalja regiona, kao i Europske unije. Nakon što se provedu lišenja slobode osumnjičenih, kao i pretresi osoba i objekata koji su predmet istrage, postupajući tužitelj dat će upute za dalje istražne aktivnosti u skladu sa zakonom-rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Dodao je da u interesu istrage, više informacija ne može davati.

S obzirom da je ova povezanost jedna od najviše spominjanih informacija u vezi sa današnjom policijskom akcijom zatražili smo komentar i od samog Mektića, piše Oslobođenje.

– Šta mogu reći? On mi je bio savjetnik prije pet godina. Ne znam ni gdje je, ni šta je, ni šta radi od kada više nije moj savjetnik, kazao nam je Mektić u kratkom komentaru.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija