Nakon pisanja CH oglasio se gradonačelnik Živinica: Kamenjakovića smo podsjetili da đaci i studenti postoje

Nakon pisanja CH oglasio se gradonačelnik Živinica: Kamenjakovića smo podsjetili da đaci i studenti postoje


Ogorčeni studenti iz Živinica koji čekaju na isplatu novčanih sredstava obratili su se portalu Crna Hronika. Razočarani su što su svjedoci svakodnevnih izdvajanja sredstava za razne projekte i ideje u svom gradu, dok za njih niko ne mari. Iako je od objavljivanja konkursa prošlo skoro 7, a od objavljivanja Rang liste 5 mjeseci, novac se još uvijek ne nalazi u njihovim džepovima.

Studenti i đaci su se nadali da će se objavom ovog teksta u javnosti gradonačelnik Kamenjaković sjetiti da oni postoje i da novac neće “ispariti” i biti iskorišten u druge svrhe.

Sramotan odnos prema đacima i studentima: Na isplatu stipendija od grada Živinice čekaju više od pola godine

To se upravo i desilo. Nakon pritisaka brojnih građana i roditelja djece, Kamenjaković se jutros obratio građanima preko Facebook profila. Iako su tražili da se s njima sastane u prostorijama grada, čini se da gradonačelnik nije imao hrabrosti.

Njegovo saopćenje prenosimo u cjelosti.

“Jutros smo održali hitan Kolegij gradonačelnika na kojem sam sam tražio promtno rješavanje problema vezanog za stpendije učenika i studenata za školsku 2020/2021 godinu.

Naime, kako još uvijek nije okončana procedura za Konačnu rang listu dobitnika stipendija tražio sam od prvostepene i drugostepene komsiije da odmah riješe problem i usaglase se oko Konačne rang liste, kako bi mogao pristupiti potpisivanju ugovora sa dobitnicima stipendija.

Nedopustivo da mladi ljudi, učenici i studenti, koji su aplicirali za stipendije još uvijek ne mogu ostvariti svoje pravo.

Dao sam naredbu da postupak moraju okončati i dostaviti mi Konačnu rang listu dobitnika stipendija do ponedjeljka (13.12.2021.), u suprotnom ću poduzeti zakonom propisane mjere protiv onih koji su doveli do ovog stanja” – zaključio je Kamenjaković.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija