Detalji nesreće u Hrvatskoj: Mladići išli u Golfu 3 neprimjerenom brzinom. Nisu ni kočili

Detalji nesreće u Hrvatskoj: Mladići išli u Golfu 3 neprimjerenom brzinom. Nisu ni kočili


Na Korčuli došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradala trojica mladića, objavila je policija, a prenosi “Dubrovački Vjesnik”.

Trojica mladića navodno nisu pila

Najmlađi (19) je vozio, a sa njim su bili prijatelji stari 22 i 24 godine. Dvojica od trojice poginulih mladića su bili članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Kako neslužbeno saznaje Dubrovački Vjesnik, mladići su se prije nesreće zabavljali u jednom kafiću u Blatu. Društvo je bilo veće, dva auta krenula po obilaznici, a jedan po glavnoj cesti.

Kako se kafić zatvorio u ponoć, mladići su navodno s ekipom odlučili zabavu nastaviti u privatnoj vikendici u Veloj Luci. Vjesnik neslužbeno saznaje da ih je bilo više i da su na zabavu u vikendicu krenuli s tri automobila. Dva su vozača odlučila krenuti zaobilaznicom, voziti polako i izbjeći policiju na glavnoj cesti jer su malo popili.

Tragedija u Hrvatskoj: Trojica mladića poginula u saobraćajnoj nesreći

Trojica mladića navodno nisu pila pa su odlučili ići glavnom cestom.
Ogromna brzina

Zavoj na kojem su izletjeli s ceste do danas je mnogima bio koban i otočanima je dobro poznat. Vozili su navodno “Golf 3”, a 19-godišnji vozač, najmlađi među trojicom, položio je tek prošle godine.

Nepregledan zavoj, mokar kolovoz i, kako se neslužbeno doznaje, jako velika i neprilagođena brzina rezultirali su tragičnom nesrećom. Automobil je udario u obližnje stablo, a od siline udara se prepolovio. Brzina je bila tolika da na cesti nema ni tragova kočenja, piše Dubrovački Vjesnik.

Općina Smokvica zbog tragedije je proglasila sedmodnevnu žalost.

Automobil je vozio 19-godišnjak, a u vozilu su se kao putnici nalazila još dvojica mladića u dobi od 22 i 24 godine.

Sva trojica stradalih mladića su iz Smokvice, dvojica su bili vatrogasci u DVD-u Smokvica, jedan je igrao nogomet u nogometnom klubu Jadran Smokvica, a sva trojica bili su članovi Viteške Udruge Kumpanjija u svom mjestu. Najmlađi je radio kao automehaničar u radionici u mjestu, 22-godišnjak je studirao u Dubrovniku, dok je najstariji stradali mladić bio pomorac.

– Mogu samo reći da su sva trojica bili divni momci. Velika je ovo tuga za naše mjesto. Proglasit ćemo sedam dana žalosti – kazao nam je načelnik Općine Smokvica, Kuzma Tomašić. Zastave će biti na pola koplja, otkazana su sva javna i društvena događanja.

Bili su u izlasku, udarili su u bor

Kako doznajemo, stradali mladići bili su u izlasku. Nakon što se u ponoć zatvorio lokal u Blatu u kojem su bili, odlučili su krenuti prema Veloj Luci kako bi se nastavili zabaljati u vikendici. Bilo je to društvo od njih 10-ak, a prema odredištu su krenuli s tri automobila. Mladi vozač, koji je tek prošle godine dobio vozačku dozvolu, zbog prevelike brzine izgubio je nadzor nad vozilom. Zabili su se u drvo. Na cesti nije bilo tragova kočenja.

Na mjesto tragedije odmah je dojurila Hitna pomoć.

Liječnici su kazali da je udar bio toliko strašan da ih ne bi uspjeli spasiti ni da su se zabili u zid bolnice.

Mladići su na licu mjesta bili mrtvi.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija