“Nazvao zeničke devizere da mu zamijene 55.000 eura: Ubio ih obojicu”

“Nazvao zeničke devizere da mu zamijene 55.000 eura: Ubio ih obojicu”


Caner Taylan je proglašen krivim jer je u januaru prošle godine usmrtio Ramiza Odobašića i Arslana Mujića

Turčin Caner Taylan je prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Zenici osuđen na 32 godine zatvora zbog ubistva dvojice Zeničana Ramiza Odobašića i Arslana Mujića.
Nož u kesi

Zločin zbog kojeg je Taylan osuđen desio se u januaru prošle godine u naselju Nova Zenica. On je nazvao zeničke devizere sa kojima se poznavao da mu zamijene 55.000 eura.

Mujić i Odobašić su otišli da se sastanu sa Turčinom, a potom je uslijedio horor. Između njih je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba tokom kojeg je Turčin dvojici Zeničana nanio više ubodnih rana nožem, usljed čega su obojica preminula.

Po unaprijed pripremljenom planu, Taylan je pripremio nož koji je istog dana ponio sa sobom i stavio ga u najlonsku vrećicu u kombi. Telefonski je dogovorio sastanak sa Odobašićem u Ulici Safvet-bega Bašagića u Zenici.

Kada su Odobašić i Mujić došli i ušli u kombi, uputili su se prema neuređenom parkingu u Ulici Nikole Tesle, gdje je optuženi zaustavio kombi i uzeo nož.

Najprije je Mujiću, koji je sjedio na prednjem sjedištu u sredini vozila, zadao jedan ubod oštricom sječiva noža u predjelu prednje strane grudnog koša, probijajući prednju stranu srčane kese, zatim jednu ubodnu-reznu ranu desne šake i dvije plitke rezne rane, a sve te rane su uticale na smrtni ishod oštećenog.

Potom je Odobašiću, koji je sjedio na sjedištu uz desna vrata kombija, najprije zadao oštricom sječiva jedan ubod u predjelu vrata u nivou grkljana, načinivši otvor u koži dubine oko 4,5 cm, koji se nastavlja kroz meka tkiva vrata presijecajući gornji dio lijeve karitoidne arterije.

Odobašić je uspio izaći iz vozila te je pao na zemlju, a Taylan mu je zadao još jedan udarac nožem nanijevši mu ubodno-reznu ranu u stomak, nakon čega je nastupila nasilna smrt. Nakon što je od Odobašića uzeo torbicu u kojoj se nalazilo oko 3.350 KM, okrenuo se prema vozilu kako bi uzeo i torbicu s novcem od Mujića.

Međutim, teško povrijeđen Mujić uspio je izaći iz vozila i sakriti se u dvorište jedne kuće u neposrednoj blizini lokacije kombija, gdje je preminuo usljed povreda.
Bjekstvo i pritvor

Turčin, koji je imao fast-food na ulazu u pijacu u Zenici, poznavao se sa žrtvama. Ranije je mijenjao novac kod uličnih devizera, ali niko nije slutio da bi mogao počiniti dvostruko ubistvo. Spominjalo se da je Turčin upao u velike dugove, zbog čega mu je bio potreban novac, a navodno je bio i sklon kocki.

Kako nije imao novac da vrati dugove, osmislio je plan kako da povrati novac. Nakon ubistva je pobjegao, ali je uhapšen na području Srednjobosanskog kantona te je smješten u pritvor piše Oslobođenje

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija