Pandemija jenjava: U BiH 164 novozaraženih koronavirusom, preminulo devet osoba

Pandemija jenjava: U BiH 164 novozaraženih koronavirusom, preminulo devet osoba


U Bosni i Hercegovini je u protekla 24 sata registrovane su 164 osobe pozitivne na koronavirus, od 1.642 obrađena testa. Preminulo je devet osoba i to pet u Federaciji BiH i četiri u Republici Srpskoj, podaci su entitetskih ustanova za javno zdravstvo i Vlade Brčko distrikta BiH. Do sada je u BiH ukupno preminula 15.651 osoba od posljedica zaraze Covid-19.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 1.408 uzoraka, od kojih je 140 bilo pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom. Do sada je u FBiH testirano ukupno 1.224.550 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 247 877 osoba.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljeno je pet smrtnih ishoda i to u Unsko-sanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom i Zeničko-dobojskom kantonu, dok je jedan smrtni ishod prijavljen retroaktivno. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH do sada je 8.798.

U pоsljеdnja 24 sata u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 179 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 23 оsоbe. Priјаvljеnа su čеtiri smrtnа slučаја.

Dо sаdа je u Rеpublici Srpskој pоtvrđеno 111.536 slučajevа virusа kоrоnа, а prеminulo je ukupnо 6.319 оsоba kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа.

U Rеpublici Srpskој, tеstirаne su ukupnо 417.042 оsоbе.

U Brčko distriktu BiH registrovan je jedan novi slučaj zaraze virusom korona. Testirano je ukupno 55 uzoraka. Od posljedica koronavirusa u Brčko distriktu BiH do sada su preminule 534 osobe. Trenutno je aktivno 55 slučajeva zaraze tim virusom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija