Turski brod evakuisao 54 člana posade ratnog broda “Moskva”

Turski brod evakuisao 54 člana posade ratnog broda “Moskva”


 

Ministar odbrane Litvanije Arvydas Anusauskas je izjavio da je posada turskog broda evakuisala 54 člana posade ruskog ratnog broda “Moskva” za koji Ukrajinci tvrde da su ga oni potopili.

“Brod je u 1:14 sati bio prevrnut na bok, a nakon pola sata ostao je bez električne energije. Turski brod je od 2 sata evakuisao 54 mornara, a Turska i Rumunija su oko 3 sata izvijestile da je brod potpuno potonuo. Nije poznato koliko članova posade je poginulo. Na brodu je bilo 485 osoba, od čega 66 oficira”, istakao je litvanski ministar odbrane.

Ukrajinci o tome kako su uništili “Moskvu”, ponos ruske vojske: Bio je lažni napad Bajraktara!”

Ukrajinski vojni zvaničnik Maksim Marčenko je na aplikaciji Telegram objavio da je brod “Moskva” uništen sa dva projektila. Prema njegovim riječima, time je brodu pričinjena velika šteta.

No, u Ministarstvu odbrane Rusije tvrde da je na plovilu izbio požar, a da je nakon toga uslijedila oluja za koju su naveli da je uzrok potpunog potonuća.

“Moskva” je drugi najveći brod ruske mornarice. Ranije su Ukrajinci uništili manji ruski ratni brod “Orsk”. Mornarica Rusije djeluje na Crnom moru kao podrška kopnenoj agresiji na Ukrajinu. Između ostalog, učestvuje u ruskom nastojanju da zauzmu luku u gradu Mariupolj, prenosi list Daily Sabah.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija