Hrvati u Livnu: Nećemo dopustiti Čoviću da se obrati na svečanoj sjednici

Hrvati u Livnu: Nećemo dopustiti Čoviću da se obrati na svečanoj sjednici


z Hrvatske republikanske stranke (HRS) Livno izdali su saopćenje u kojem navode da neće dopustiti Draganu Čoviću obraćanje na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Sjednica je zakazana za subotu, 23. april u 11 sati.

“Ovih dana obilježavamo tridesetu godišnjicu odbrane grada Livna kojeg su obranili hrvatski branitelji.

Svečana sjednica Gradskog vijeća, zakazana za subotu 23. aprila, trebala bi biti zaista i kako je nazvana – svečana, te odati počast svim hrvatskim braniteljima.

Međutim, budući da je izborna godina, vladajuća stranka istu namjerava zloupotrijebiti kao paravan za političke poruke. Stranka koja je više Livnjaka poslala u inozemstvo i štete napravila, nego napadači od prije 30 godina.

Ovim putem javno poručujemo svima koji nastoje zloupotrijebiti svečanu sjednicu u političke svrhe da im to nećemo dopustiti.

Na prvu informaciju o svemu, reagirali smo prema rukovodstvu Gradskog vijeća i prema braniteljskim udrugama tražeći tačne informacije o izmjenama toka same sjednice.

Međutim, jasno je da niko o tome ne zna ništa doli onih koji takvo što organiziraju.

S obzirom na sve izneseno, najmanje što možemo učiniti je istupiti javno i na ovaj način poručiti da nećemo dopustiti ‘onostranom’ Draganu Čoviću da govori na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Livna!”, navodi se u saopćenju HRS-a.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija