Kako su “pali” opasni momci iz Sarajeva? Pročitajte Sky poruke u kojima se spominje Keljmendi

Kako su “pali” opasni momci iz Sarajeva? Pročitajte Sky poruke u kojima se spominje Keljmendi


Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji s kolegama iz MUP-a HNK danas su na području Sarajeva i Neuma uhapsili ukupno sedam osoba. Također, vrše se pretresi na nekoliko lokacija.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Elvis Keljmendi, Ajlin Ahmić, Anel Sejfović, Slobodan Tomanić, Harun Babić, Amer Pehlić i Armin Kulašević.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbi državnog suda.

Detalji policijske akcije: U Sarajevu privedeni Amela Sejfovića, i Ajlin Ahmić, u Neumu Elvis Keljmendi

Povodom ovog slučaja oglasili su se iz Uprave policije MUP-a KS.

Kako stoji u saopćenju, u okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koje se odnosi na beskompromisnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine, provode akciju kodnog naziva “REZ” koja obuhvata lociranje i lišenje slobode određenih lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo. Vrše se pretresi više objekata i prevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza.

Imajući u vidu da su aktivnosti policije Kantona Sarajevo još uvijek u toku, ne možemo iznositi više detalja o današnjoj akciji, osim što možemo potvrditi da je slobode lišeno ukupno sedam lica, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma, u saradnji s kolegama iz MUP-a HNK/Ž. – poručili su iz MUP-a

https://youtu.be/GhODyshJFto

Lišeni slobode u Sarajevu koristili Sky aplikaciju? Keljmendi je uhapšen zbog trgovine kokainom, a podaci o njegovom učešću u poslovima sa narkoticima nađeni su na dešifrovanoj Sky aplikaciji. Keljmendi je uhapšen u Neumu zajedno sa Ajlinom Ahmićem i Anelom Sejfovićem. Ostali su uhapšeni na području Kantona Sarajevo. Keljmendi je sin Nasera Keljmendija, ali je imao svoju posebnu narkoorganizaciju.

Šta je zapravo aplikacija Sky i kako se koristi?

Stručnjaci kažu: “Sky Ecc se ne može instalirati na bilo koji telefon, već samo na određene – iPhone, BlackBerry i Google Pixel modele”.

(VIDEO) Keljmendijev sin Elvis tvrdi: Otkako sam otkrio islam, postao sam drugi čovjek

”Industrijska špijunaža je nešto što je u svijetu jako zastupljeno. Ljudi koji imaju velike korporacije, te direktori velikih firmi i menadžeri koji razgovaraju o projektima, traže ovakve kanale zaštite za komuniciranje, slanje poruka, projekata… To je primarno bio target. U kasnijim koracima su se uključile osobe iz kriminalnih skupina”, kaže za Dane IT stručnjak iz BiH Vahidin Đaltur.

Samo posljednjih nekoliko mjeseci preko mobilne Sky aplikacije u našoj zemlji je razbijen veliki kriminalni lanac trgovine drogom. I na ovom se neće stati, poručuju nadležni.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine istražuje i eventualnu povezanost policijskih i sigurnosnih zvaničnika s narkoklanovima, podnosi zahtjeve za raspisivanje potjernica za osobama koje se terete za trgovinu narkoticima, ali i druga teška krivična djela. Pojedine osobe iz pravosudnih krugova, pak, smatraju da se prebrzo krenulo sa hapšenjima jer “komunikacija preko aplikacije Sky ne može i ne smije biti dokaz”.

Pogledajte razgovore koji su snimljeni u Sky Aplikaciji a povezuju se sa Elvisom Keljmendijem.

POGLEDAJ GALERIJU

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija