Oglasio se Hazim Muratović za CH: “Želim informirati kupce objekta Teravija II, čija gradnja nije završena, da će se ista završiti”

Oglasio se Hazim Muratović za CH: “Želim informirati kupce objekta Teravija II, čija gradnja nije završena, da će se ista završiti”


Kada je u oktobru 2020. godine započeta izgradnje stambeno-poslovne zgrade ”Teravija 2”, sa oduševljenjem je prihvaćena činjenica da na atraktivnoj lokaciji u Srebreniku će biti izgrađena nov objekat sa više desetina stanova.

Jedan od čitatelja portala Crna-hronika.info kupio je stan na navedenoj lokaciji, te je izmirio svu cijenu stana i prije nego je zgrada završena. Osjećam se razočarano i prevareno. Platio sam potpuni iznos cijene stana i prije roka za plaćanje, a i dalje plaćam kiriju u trenutnom stanu”, završava izvor za naš portal.

Na navedenu situacija kontaktirali smo i gospodina Hazima Muratovića, bivšeg direktor akompanije Gromeks koji je već 2 godine u penziji, ali je imao potrebu da se oglasi i da informira kupce zgrade Teravija II.

“Pored narušenog zdravlja želim se angažovati i dati sve od sebe da se svi poslovi i obaveze oko stečaja prema svim zainteresiranim stranama završe na najbolji mogući način.” – priča gospodin Hazim Muratović za Crnu-Hroniku

Prevara u Srebreniku: Zgrada završeno do pola, prodati stanovi i uzet novac, pa otišli u stečaj i otvorili novu firmu!

 

Obraćanje povodom objavljene informacije na portalu Crna-Hronika a u vezi stečaja u d.o.o. Gromeks Srebrenik.

Nakon objavljene informacije na vašem portalu, dana 14.7.2022. u 14:52h a u vezi stečaja “Gromeks” d.o.o. Srebrenik u kojem je izneseno niz neistina sve u cilju hajke na vlasnike Gromexa kao jedan od vlasnika Gromeksa, iako duži period nisam bio pristuan u firmi zbog odlaska u penziju 16.1.2020. godine, osjećam obavezu da kažem sljedeće:

Mojim odlaskom u penziju, sve poslove Gromexa, uključujući plaćanja, zaključivanje ugovora i sve ostale poslove nastavio je obavljati i nadgledati novi direktor firme. U veliki dio poslova ja nisam imao uvid. Ipak, i pored narušenog zdravlja želim se angažovati i dati sve od sebe da se svi poslovi i obaveze oko stečaja prema svim zainteresiranim stranama završe na najbolji mogući način.

Preko vašeg portala bih želio informisati sve povjerioce d.o.o Gromeks, a posebno kupce objekta Teravija II, čija gradnja nije završena, da će se ista završiti, kao i da će se sve obaveze fizičkim i pravnim licima, koje nisu izmirene, u narednom periodu putem prijave nadležnom sudu izmiriti.

Namjera stečaja nije da se bilo koji povjerenik, odnosno kupac Gromeksa ošteti na bilo koji način, naprotiv u datom momentu stečaj je bio jedini način da se obaveze Gromexa izmire.

Na veliku žalost, dešavanja u firmu nakon mog odlaska u penziju, a naročito od novembra 2021. godine dovela su Gromex u tešku situaciju iz koje se nije mogao naći izlaz, te se najviše iz tog razloga posegnulo za rješenjem putem stečaja kako kupci, dobavljači i svi ostali povjerioci ne bi bilo dovedeni u bezizlanu situaciju. Ja lično ću dati sve napore da se nezavršeni objekat Teravija II završi u što kraćem roku, kao i da svi povjerioci budu namireni.

Jedna od netačnih informacija je, veza firme Baumax sa dešavanjima unutar Gromeksa. Firma Baumax d.o.o. osnovana je 2014. godine i djelatnost firme je izvođenje radova vodovoda i kanalizacija.

Rješenje o stečajnom postupku dostupno klikom na sliku.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija