Sanja Stanković pred Istražnom komisijom o nasilju: Gledao me u oči i rekao da će me proglasiti ludom

Sanja Stanković pred Istražnom komisijom o nasilju: Gledao me u oči i rekao da će me proglasiti ludom


Sanja Stanković pred Istražnom komisijom o nasilju

Gledao me u oči i rekao da će me proglasiti ludom

– Mene je policija presretala na ulici, pozivala telefonom, kao da idemo na lični sastanak. Do te mjere ide ta bahatost. Pa kada se ja suprotstavim i tražim da mi se dostavi pisani poziv, onda kažu nemamo osnova. Zašto imate osnova da me pozivate, između ostaloga je rekla Sanja Stanković, jedna od pet građana koje danas izlažu predstavke pred Privremenom Istražnom komisijom za stanje u pravosuđu.

Bivša supruga Staše Košarca traži zaštitu: “majka djece koja su preživjela nasilje”

Bivša supruga ministra Staše Košarca je izrazila neslaganje sa radom tužilačkih organa i načinom provođenja istrage, konstatujući da nijedan njen dokaz nisu uzeli u obzir.

Njena krivična prijava tužilaštvu u Istočnom Sarajevu protiv njenog supruga Staše Košarca, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i NN lica u Centru za socijalni rad odbijena je, na sto je uložena pritužba uredu tužioca čija odluka se i dalje čeka.

– Progutat će vas mrak, davljenje djeteta, napad na život i tijelo, udarci u potiljak, zar to nisu dokazi nasilja. Svjedočenje mog maloljetnog sina je odbačeno i anulirano naspram izjave ministra Košarca. Gledao me u oči i rekao da će naći doktora koji će reći da sam luda. U brak nisam stupila iz interesa, udala sam se za proizvođača gljiva, koji je u međuvremenu postao ministar. Ja sam ta koja je oduvijek bila javna ličnost, a on je sa mnom postao ministar, istakla je pred članovima Komisije Stanković.

Stanković je dodala i da je ona prijavila da djeca ne žele da viđaju oca, kako bi odgovorni ispitali zašto je to tako.

– Ja nikada nisam branila djeci da viđaju oca. Oni to ne žele. Zašto? To treba neko ispitati. Međutim, sve se čini da ja “ispadnem” kriva za sve, naglasila je Sanja Stanković, bivša supruga ministra Staše Košarca pred Privremenom istražnom komisijom o nasilju koje je, kako kaže, trpila od bivšeg supruga.

Član Komisije Zukan Helez iz SDP-a je istakao da razumije gospođu Stanković, te da ima njegovu punu podršku, a Alma Čolo iz SDA je izrazila punu podršku i zahvalnost gospođi Stanković koja je smogla hrabrosti da javno o svemu govori.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija