Denis Bećirović će na predstojećim izborima izgubiti od Bakira Izetbegovića tačno za onoliko glasova, koliko je izgubio onoga dan u Srebrenici.

Denis Bećirović će na predstojećim izborima izgubiti od Bakira Izetbegovića tačno za onoliko glasova, koliko je izgubio onoga dan u Srebrenici.


Denis Bećirović, zajednički kandidat Trojke za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda bio je u Potočarima, ali ne i klanjao dženazu žrtvama genocida. Još uvijek se ne stišava tema pred predstojeće izbore koji će se održati u oktorbu ove godine.

Abdić pita Bećirovića: “Trebao si bar klanjati dženazu kad si došao. Vidio sam te kad su se formirali safovi da si izašao”

Poznati bh. književnik Husein Ališa osvrnuo se na postupak doktora Denisa Bećirovića koji nije klanjao dženazu žrtvama genocida u Bosni i Hercegovini.

“Denis Bećirović će na predstojećim izborima izgubiti od Bakira Izetbegovića tačno za onoliko glasova, koliko je izgubio onoga dan u Srebrenici.

Politicki gledano, možeš ti biti i ljevica i desnica i nacionalista i demokrata ali ako si dijete ove zemlje, dijete naroda kojeg želiš predstavljati onda znaš, da se dženaza žrtvama genocida klanja. Tačka! Onoga trena kad je Denis Bećirović okrenuo leđa umrlim, veliki broj živih i čitava Islamska zajednica je okrenuo leđa njemu, kao čovjeku i kao kandidatu. Kome to nije jasno, on je zalutao u politiku.

Rode, đaba ti doktorat ako ne znaš da se takve greške u našem narodu, ne praštaju!

Nisam za Bakira! Znamo da se čovjek pravi većim Bošnjakom nego što to zaista jeste! Ali sasvim iskreno, nije Bakir kriv što se Denis, “pravi Englez” – napisao je Husein Ališa.

 

Husein Ališa je književnik, čije riječi emotivno djeluje na čovjeka, utječu na njegove misli, osjećanja i shvatanja. Rođen je 1. oktobra 1970. godine u selu Stupa, općina Šipovo. Sad živi i radi u Sarajevu. Ispod njegovog pera je već nastao roman ‘Gazda’, a u predstojećem periodu možemo očekivati i nova, inspirativna djela. Njegove riječi, oblikujući jedan vid stvarnosti, slikaju tu stvarnost sa izvijesnih određenih idejnih pozicija, one imaju i svoj idejni smjer, svoju ideju, svoj način prikazivanja stvarnosti, i to je ona snaga koja čitaoce vezuje za sebe, koja ih opredjeljuje i osposobljava da prema pitanjima svoga vremena i svoje sredine zauzmu odgovarajući stav.

Husein Ališa svojim slikama života, ljudskih sudbina i postupaka djeluje na osjećanja, razvija i njeguje u njemu smisao za lijepo, za plemenito, učeći ga istovremeno da i on sam, u sopstvenom životu, umije ono što je lijepo da opaža, doživljava i stvara. Mnogi plemeniti podvizi ljudi u svakodnevnom životu često su podstaknuti nekim književnim djelom, jer se čovjek čitanjem djela lijepe književnosti uči da u životu voli, razumije i brani ono što je lijepo, a vjerujemo da djela ovog književnika upravo tako djeluju na one koji dožive riječi ovog umjetnika


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija