Adnan Atović svjedok eksplozije bombe na objektu Adela Kabaša: Odrastao sam na Alipašinom, ali Nova Otoka je kao Divlji zapad

Adnan Atović svjedok eksplozije bombe na objektu Adela Kabaša: Odrastao sam na Alipašinom, ali Nova Otoka je kao Divlji zapad


Prošle sedmice ispred poslovnih objekata Food Office u sarajevskom naselju Nova Otoka tri sata poslije ponoći bačena je bomba.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo rečeno je da je bomba bačena ispred zgrade u ulici na adresi Džemala Bijedića, te da nije bilo povrijeđenih osoba.

Detalji eksplozije u Sarajevu: Bomba bačena na objekt Adela Kabaša

Danas se pojavio i svjedok eksplozije Adnan Atović, koji je za Avaz izjavio da je usljed jake detonacije, ipak, zadobio povrede.

– Svaku noć šetam psa. Nekoliko puta sam prošao upravo ispred tog objekta na kojeg je bačena bomba i ništa čudno i neuobičajno nisam primijetio. Napravio sam par krugova i nisam nikoga primijetio – kaže Atović.

Obzirom da se nalazio svega desetak metara od mjesta eksplozije, kaže da u prvim momentima nije ništa osjetio, te da je bio u šoku, obzirom da se radilo o jakoj eksploziji koja je uznemirila kompletno naselje.

– Jutros sam bio u Policijskoj stanici Novi Grad. Dao sam izjavu kao svjedok. Uzeo sam uputnice i sada idem na Kliniku do doktora da se utvrdi stepen povreda. Obzirom da sam bio blizu, oštećen mi je sluh i pomalo mi je poremećen centar za ravnotežu – kaže Atović.

– Ljudi trebaju biti upućeni, jer je ovo naselje kao Divlji zapad. Odrastao sam na Alipašinom za koje kažu da je na lošem glasu zbog sličnih situacija. Poslije ovoga, Alipašino je predivno naselje, tamo nisam doživio ovo što se dešava na Novoj Otoci – kaže Atović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija