Oglasili se iz bolnice u Foči nakon što im je ispalo novorođenče koje sad ima teške povrede

Oglasili se iz bolnice u Foči nakon što im je ispalo novorođenče koje sad ima teške povrede


Nakon što je Crna-hronika otkrila priču iz Univerzitetske bolnice u Foči da je doktorima bolnice beba nakon poroda ispala iz ruku i zadobila frakturu lobanje, oglasili su se doktori.

Nakon poroda, beba ispala iz ruku doktora, te zadobila frakturu lobanje. Hitno prebačena u Sarajevo

Kako saznajemo, oni su prvo pokušali zataškati slučaj, ali nakon pritiska javnosti i objavljivanja vijesti, danas su se ipak morali oglasiti.

Oni su za Avaz rekli da su pokrenuli interni postupak utvrđivanja svih okolnosti vezanih za povrede koje je zadobilo novorođenče, kažu i kako izražavaju žaljenje zbog “nenamjernog neželjenog događaja koji se desio u njihovoj ustanovi”.

– Preduzete su sve mjere na adekvatnoj opservaciji novorođenčeta, koji se odnose na ljekarske preglede, dijagnostiku i zdravstveno stanje novorođenčeta tokom boravka na Odjeljenju ginekologije i akušerstva je bilo stabilno. Nakon provedene dijagnostičke obrade donesena je odluka nadležnih ljekara, pedijatara i ginekologa, da se beba transportuje u Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi nastavka liječenja – kazali su iz Univerzitetske bolnice Foča.

Skandalozno ponašanje zdravstvenih radnika: Pokušali sakriti da im je tek porođena beba ispala na pod!



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija