Radnici poručili: Bolje je novac davati u humanitarne svrhe nego korumpiranom pravosuđu

Radnici poručili: Bolje je novac davati u humanitarne svrhe nego korumpiranom pravosuđu


Sudski proces kojeg su pokrenuli bivši radnici Energopetrola traje više od deset godina

Grupa bivših radnika Energopetrola, njih dvadesetak, okupili su se danas ispred zgrade u kojaoj se nalaze ambasade Norveške i Švedske u Sarajevu, kao bi ukazali na problem, kako ističu, “najsavremenije vrste kriminalaca, koji se kriju iza imuniteta”. Prema tvrdnjama Harisa Sinanovića, predstavnika ovih radnika, koji su se nazvali “Radna grupa 301741 Energopetrol”, skup su organizovali s ciljem ukazivanja na korupciju u pravosuđu.

Ističe kako su oni radnici koji su dobili otkaze u Energopetrolu i koji su tužili svoju bivšu firmu zbog toga. Međutim, kako je dodao, njihov slučaj na različitim pravosudnim instancama u BiH traje više od deset godina.

– Razlog zbog kojeg smo se okupili ispred ovih ambasada je što te države ulažu jako mnogo novca u pravosuđe u BiH. Znamo da oni to rade kako bi pomogli našoj zemlji da “stane na svoje noge”. Mi na ovaj način želimo im ukazati na to da uzalud troše svoj novac i da je bolje da ga daju u humanitarne svrhe, istakao je Sinanović.

Napomenuo je i kako su ranije u toku dana organizovali ovakvo okupljanje ispred zgrade Vrhovnog suda FBiH, te da će, nakon protsta ispred ambasada, otići pred zgradu VSTV-a, kako bi i tamo predstavili problem sa kojim se suočavaju.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija