Da li je Milorad Dodik ponavljao prvi razred Poljoprivredne škole?

Da li je Milorad Dodik ponavljao prvi razred Poljoprivredne škole?


Novinar Slobodan Vasković na svom blogu postavio je zanimljivo pitanje direktoru Poljoprivredne škole Bojan Bakal od kojeg svi očekuju odgovor u današnjem danju.

Poštovani,

U skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama, molim Vas da mi dostavite sljedeće informacije:

1. Da li je u periodu 1974.-1978. godina Poljoprivrednu školu u Banjaluci pohađao Milorad (Bogoljuba) Dodik, rođen 12.03.1959. godine?

2. Koji smjer je pomenuti upisao, a koji završio?

3. Da li je pomenuti pao na godinu, odnosno obnovio prvi razred srednje škole?

Molim Vas da mi ove informacije dostavite najkasnije do utorka, 20.09. ove godine.

S poštovanjem,

Slobodan Vasković, bloger

Milionska imovina! Pogledajte šta sve posjeduje Milorad Dodik

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik je rođen 1959. godine u Banjoj Luci. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Stanuje u Laktašima. Oženjen je Snježanom s kojom ima sina Igora i kćerku Goricu. Milorad Dodik je 1996. godine formirao Stranku nezavisnih socijaldemokrata koja je poslije promijenila ime u Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Na čelu Stranke je od 2002. godine. Političku karijeru počinje 1986. godine kao predsjednik Izvršnog odbora Općine Laktaši. Pred prve višestranačke izbore u BiH 1990. godine postaje član Saveza reformskih snaga Ante Markovića. Kao kandidat ove stranke izabran je u Parlament Bosne i Hercegovine (BiH). U toku rata bio je nezavisni poslanik u Narodnoj skupštini RS-a (NS RS). Dodik u Narodnu skupštinu RS-a ponovo ulazi 1997. godine. Međutim, već u januaru naredne godine formira Vladu RS-a. Dodik je paralelno bio premijer i poslanik u Narodnoj skupštini RS-a. Naime, za vrijeme predsjedavanja Vladom RS-a Dodik se 1998. godine kandidovao za Narodnu skupštinu RS-a. Prošao je na izborima i prihvatio poslanički mandat. Dvije godine kasnije sudjelovao je u izboru za predsjednika RS-a. Osvojio je 162.154 glasa, ali mu to nije bilo dovoljno da pobijedi tadašnjeg predsjednika Srpske demokratske stranke Mirka Šarovića.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija