Kako je pao Adi Nukić: “Robu nabavljao iz Nizozemske a onda po uputama prodavao po Sarajevu”

Kako je pao Adi Nukić: “Robu nabavljao iz Nizozemske a onda po uputama prodavao po Sarajevu”


Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor za osumnjičenog Adija Nukića, člana narkobande Elvisa Keljmendija, saznaje portal “Avaza“.

Nukić je prije nekoliko sati prebačen u državni zatvor u Vojkoviće.

Evo zbog čega je priveden sarajevski kriminalac: “Dovodi se u vezu s bacanjem bombi na objekte dilera iz Lukavice”

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Tužilaštvo vjeruje da je Nukić nabavljao drogu iz Nizozemske od Mirze Gačanina, a zatim po uputama Kelmendija prodavao u Sarajevu. Od prodaje narkotika kupovali stanove u Sarajevu i Lukavici.

Osumnjičeni se, između ostalog, tereti da je kao pripadnik organizirane kriminalne skupine, koja je komunicirala putem zaštićenih aplikacija, kao korisnik dva Sky naloga, tokom 2020. i 2021. godine učestvovao u dogovaranju, preuzimanju, prijenosu, skrivanju i daljoj distribuciji, velikih količina opojnih droga spid (speed), marihuana, kokain i heroin, nekada u količinama od više kilograma, radi prodaje na ilegalnom narko-tržištu u Bosni i Hercegovini, kao i krijumčarenja i prodaje opojne droge u inozemstvu

Pritvor mu je određen kako bi Tužilaštvo BiH u predmetu Elvis Keljmendi i drugi, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama iz zemalja regiona i EU provodi opsežnu istragu sa ciljem identificiranja svih pripadnika organizirane kriminalne grupe.

Osim Keljmendija, prije tri mjeseca uhapšen je i Ajlin Ahmić i Anel Sejfović. Svi su uhapšeni u akciji “Rez


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija