Haris Vranić nakon godinu dana od smrti Džene Gadžun: Pozivam Tužilaštvo KS da bez odlaganja istraži slučaj

Haris Vranić nakon godinu dana od smrti Džene Gadžun: Pozivam Tužilaštvo KS da bez odlaganja istraži slučaj


Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić (SDP) pozvao je Tužilaštvo Kantona Sarajevo da, kako je naveo, bez odlaganja utvrdi koji su stvarni razlozi smrti djevojčice Džene Gadžun.

Uvjerava je da je Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo učinilo sve što je moglo učiniti, tj. prikupilo dokumente, koji se odnose na ovaj slučaj, te ih ustupilo Tužilaštvu KS. Uputio je poziv spomenutoj pravosudnoj instituciji.

“Tu prestaje nadležnost Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo po pitanju pravnih koraka u vezi s tragičnim događajem. Ministarstvo zdravstva nije niti represivni, niti zakonodavni organ. Nadamo se da će pravosudni organi utvrditi sve relevantne činjenice i da će slučaj biti riješen. Pozivamo tužilaštvo da bez odlaganja, temeljito, stručno i nepristrasno utvrdi šta se tačno desilo u ovom slučaju i poduzme odgovarajuće zakonske mjere”, istakao je.

Ovo su postavljena pitanja ministru Vraniću: “Da si radio svoj posao do smrti moje Džene ne bi došlo”

Vranić je pozvao roditelje djevojčice na razgovor, poručivši im da su im vrata uvijek otvorena u vrijeme kada njima to odgovara.

Tužilaštvo se oglasilo o slučaju Džene Gadžun: Još uvijek čekamo vještačenje



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija