(VIDEO) Lopove uhvatili u krađi: Policijski službenici ih pretukli na ulici

(VIDEO) Lopove uhvatili u krađi: Policijski službenici ih pretukli na ulici


Krađa li i policijska brutalnost stavodnevna su pojava u Bosni i Hercegovine. Sljedeći nemili događaj desio se 15.11.2022. godine oko 15h u Starom Gradu u Sarajevu, u ulici Sumbul česma.

Kako se vidi na video klipu, dvojica nepoznatih muškaraca zatečena su u krađi, a priliko bježanja popeli su se na krov porodične kuće. Brzom intervencijom policijskih službenika MUP-a KS PS Stari Grad, lopovi su lišeni slobode.

Prilikom lišavanja slobode, policijski službenici pretukli su muškarce koji su se predali organima mira i reda. Udarali su ih na polu, dok se lopovi nisu branili.

Na video snimku kojeg su poslali čitatelji portala Crna-Hronika čuje se kako muškarci mole da ih se ne udara, da imaju zdravstvenih problema. Pogledajte video klip

Brojni komentari na društvenim mrežama su podijeljeni. Jedni smatraju da policijski službenici ne smiju zakonski silu primjenjivati nad osobama koje su lišene slobode, a drugi ipak tvrde da se ovako jednimo treba postupati prema lopovima. Vaš komentar?

 

Podsjećamo u istoj općini desila se likvidacija Adnana Hadžagića.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo objavilo je detalje iz optužnice protiv trojice pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kojom ih tereti za zlostavljanje u službi, a koje je za posljedicu imalo smrt 37-godišnjeg Adnana Hadžagića iz Sarajeva.

Optužnica je potvrđena protiv policajca Kemala Hrve, koji se tereti da je kao službena osoba u obavljanju službe drugog zlostavljao i nanio mu lakše tjelesne povrede, dok su policajci Adnan Karaman i Džemal Hadžiabdić optuženi da su drugom nanijeli teške tjelesne povrede usljed kojih je preminuo, kao i drugog zlostavljali nanijevši mu teške povrede i duševne patnje.

Radi se o policajcima koji su u sarajevskom naselju Vratnik učestvovali u policijskoj interveniciji, odnosno potjeri za vozilom u kojem su se nalazili Adnan Hadžagić, Enes Kozić i Haris Zuko, za kojim je odranije bila raspisana potraga zbog razbojništva.

(VIDEO) Počinje suđenje policajcima koji su optuženi za likvidaciju Adnana Hadžagića


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija