(VIDEO) Počinje suđenje policajcima koji su optuženi za likvidaciju Adnana Hadžagića

U utorak u 9:30 sati počinje suđenje policijskim službenicima Adnanu Karamanu i Džemalu Hadžiabdiću za likvidaciju Adnana Hadžagića, dok je Kemal Hrvo optužen za nanošenje lakih povreda .

Sudit će im se pred Općinskim sudom za likvidaciju počinjenu 31. jula 2020. godine u Sarajevu.

Optužene policajce Tužilaštvo tereti i za krivična djela zlostavljanja u obavljenju službe i nanošenje teške tjelesne ozljede.

Ispovijest svjedoka smrti Adnana Hadžagića za CH: “Ako mi se nešto desi, kriva je policija”

Optuženi se terete da su 30. na 31. juli 2020. godine, od ponoći do 01 sat i 10 minuta, tokom policijske potjere na području Općine Stari Grad pokušali zaustaviti automobil u kojem su bili Haris Zuko, za kojim je bila potraga na snazi, potom, Enes Kozić i Adnan Hadžagić. Navedene osobe, u namjeri da pobjegnu od policije, izašli su iz automobila i krenuli bježati ulicom Lubina u pravcu ulice Vratnik Mejdan.

Nakon što je policijski službenik Kemal Hrvo sustigao Enesa Kozića od kojeg je, prije nego što ga je stavio pod kontrolu zadobio povrede, istog savladao i nanio mu lake tjelesne povrede. Preostala dva policajca Karaman i Hadžiabdić kada su sustigli Adnana Hadžagića zadali su mu teške tjelesne povrede usljed kojih je u kolima hitne pomoći preminuo.

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila salušanje 25 svjedoka, 10 vještaka i izvođenje više od 70 materijalnih dokaza.

Porodica ubijenog Adnana Hadžagića izražava medijima zahvalnost za dosadašnje izvještavanje o ovom slučaju, uz nadu da će izvijestiti javnost i o predstojećem suđenju piše Patria.

Sarajlija Enes Kozić tvrdi: Prijete mi od kada je poginuo Adnan Hadžagić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79